Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

bhi DSP häiriönpoistotuotteet

Bhi Ltd on audiotuotteiden valmistaja Iso-Britanniassa. Bhi suunnittelee ja valmistaa DSP-tuotteita (digital signal processing) mitkä poistavat kohinaa ja häiriöitä radio- ja puheyhteyksistä. Tähän tarkoitukseen bhi käyttää uusinta DSP-tekniikkaa mikä vie vähän tilaa ja antaa parhaan tuloksen pienellä tehovaatimuksella.

Tyypillisenä käyttökohteena on kaikenlainen äänitaajuuksiin perustuva radioliikenne.

  • Radioamatööri- ja lupavapaa radioliikenne
  • Ilmailu ja meriliikenne
  • Turvallisuus ja seuranta
  • Tiedustelu ja sotilaskayttö
  • You name it

Vastaanottimen oma taustakohina, sihinä, kihinä, TV-, tietokone-, sähkölinja- tai muu häiriö eri lähteistä voidaan poistaa jolloin audiosignaali kuuluu paljon paremmin. Selkeämpi ja miellyttävämpi kuuntelukokemus.

Ainutlaatuinen bhi DSP häiriönpoistoteknologia pähkinänkuoressa:

Bhi DSP perustuu taajuuspiirin toimintaan missä sen ohjelmiston algoritmi tunnistaa ihmisen puheen huolimatta siitä sisältääkö vastaanotettu signaali pelkästään puhetta tai kohinaa. Tyypillinen taajuusalue ihmisen tuottamalle puheelle on noin 600hz-6kHz.

Bhi DSB teknologian kaistanpäästösuodin on jaettu eri alakategorian kaistoihin ja jos signaalilla on häiriö tai kohinaominaisuuksia, ne suodatetaan kaistasta pois. Näin puhe pääsee suodattimen läpi kun taas häiriötuotteet on poistettu riippuen suodattimen asetuksesta.

Jos signaalissa ei häiriöitä ole, puhe säilyy muuttumattomana (kokeile vaikka puhtaan FM lähetteen kanssa). Spectral diffusion-teknologiaa käytetään "musikaalisten" äänien minimoimiseksi.

Puhesignaali säilyy lähes täysin säröttömänä jopa erittäin heikoilla signaali-kohinasuhteilla. Bhi:n DSP tegnologia sopeutuu itsekseen vallitsevaan melutasoon joten suotimia ei tarvitse "opettaa" eri olosuhteisiin. Käyttäjä voi valita sopivan tehokkaan suodattimen asetuksen käyttökohteen ja signaalin ominaisuuksien mukaan.

Bhi tuotevalikoimasta löytyy ratkaisuja sekä kuuntelu- että lähetysmelun vaimentamiseksi. Piirit tunnistavat puheen ja suodattavat melun pois. Lähetyskäyttöön tarkoitetuissa bhi-moduuleissa on myös integroitu AGC-piiri.

Nykyaikaisissa HAM radioissa on väitaajuusosaan rakennettu DSP-toiminto millä vastaanottohäiriöitä pyritään minimoimaan. Bhi DSP tuotteet ovat vielä tehokkaampia suodattamaan ei toivottuja signaaleita ja tämä tapahtuu minkä tahansa radion tai vastaanottimen audioulostulon kautta.